Naše novosti
S.O.S. Virovitica poziva vas na predstavu „I živjele su sretno…?“

Zahvaljujući projektu „Together we are strong“ ostvarenom u sklopu Mediteranean Women’s Funda udruga S.O.S. Virovitica ostvarila je pravo na financijska sredstva za kazališnu predstavu „I živjele su sretno…?“ koja će se održati 18. siječnja 2019. godine u Kazalištu Virovitica s početkom u 19:30 sati.

Međunarodni dan ljudskih prava 10. prosinca

Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se svake godine 10. prosinca. Toga nadnevka 1948. godine Opća skupština Ujedinjenih naroda potpisala je Opću deklaraciju o ljudskim pravima, dokument kojim se već sedamdeset godina promiču jednakost, pravda i ljudsko dostojanstvo.

5. 12. Međunarodni dan volontera

Opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. proglasila je Međunarodni dan volontera kako bi se obilježili i slavili snaga i potencijal volonterstva.

16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama: #Poslušaj i mene

Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama započet će svjetska inicijativa „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama„ koja završava 10. prosinca, upravo na Međunarodni dan ljudskih prava, čime se ističe da je nasilje nad ženama kršenje temeljnih ljudskih prava. 

Održana akcija povodom Međunarodnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama

Ove subote, 24. studenoga, članice udruge S.O.S. Virovitica te članovi Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije obilježili su Međunarodni dan borbe protiv nasilja.

Obilježavanje Međunarodnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama

U subotu, 24. studenoga, pred Gradskom knjižnicom i čitaonicom udruga S.O.S. Virovitica i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije obilježit će Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Učenici COOR-a posjetili udrugu S.O.S. Virovitica

Kao i prethodnih godina, udruga S.O.S. Virovitica i ove je godine nastavila lijepo prijateljstvo s virovitičkim Centrom za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

Poslovnica Addiko banke u Virovitici udruzi S.O.S. Virovitica donirala namještaj

Udruga S.O.S. Virovitica ovih je dana primila velikodušnu donaciju namještaja.

Održan seminar „Jačanje međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju nasilja nad ženama“

U sklopu trogodišnjega programa „Niste same“ koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a koji provodi udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Virovitica, u Termama Jezerčica je od 8. do 10. studenoga 2018. godine održan trodnevni seminar „Jačanje međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju nasilja nad ženama“.

Virovitičkim predstavljanjem publikacije o nasilju nad starijima završio projekt „65+“

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije 30. listopada predstavljena je publikacija „65+ (pojavnost nasilja u starijoj dobi)“ s rezultatima jednogodišnjega istraživanja koje je udruga S.O.S. Virovitica provodila u partnerstvu s Filozofskim fakultetom u Osijeku, a koje je produkt istoimenoga projekta financiranoga sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Stranica 1 od 4212345102030Posljednja »